Kalender

Foredrag med Lone Koppel & Thomas Peter Koppel.

Søndag den 24. april kl. 16.00 afholder foreningen sit første arrangement:

Her en lille appeteizer

Klaveret var købt på forhånd – og den førstefødte skulle spille. Det var et tegn på vilje til social opstigen. At være “fra et hjem med klaver”.

Uvidende om, hvad der ventede dem, men med et håb om bedre tider, tog et ungt jødisk teenagepar, skræddersønnen Isak Koppel og kæresten Manja, hinanden i hånden og flygtede som så mange andre fra “russisk” Polen, hvor forfølgelser var dagligdag, vestover i starten af det forrige århundrede.

Et år efter fik de Herman David, hvilket skulle blive begyndelsen på et musikalsk eventyr, der den dag i dag, over 100 år efter, udvikler sig fortsat …

Operasanger Thomas Peter Koppel har taget sin mor, Lone Koppel, med ved sin side til denne historiske beretning om en familie og dens indflydelse på dansk musikliv. Hun er ikke bare nationalscenens dramatiske sopran par excellence med over 40 år på de skrå brædder på bagen – hun er nu også den næstældste nulevende i slægten og har selvsagt anekdoter en masse at byde på.

Hvordan kunne der f.eks. holdes styr på takt- og tonearterne i barndomshjemmet, når der blev øvet i 4-5 værelser af gangen?
Hvorfor tog lillebror Thomas pludselig springet fra klassisk til beat og dannede Savage Rose?
Hvad vil det sige at gifte sig med en ‘goj’ og hvordan blev det taget imod?
Hvordan formede hverdagen sig i landflygtighed under 2. verdenskrig?
Hvorfor lagde Nikolaj pludselig tangenterne på hylden på tærsklen til en international karriere som koncertpianist?
Når alt kommer til alt, hvad har alle disse udøvere til fælles, udover den umiskendelige jødiske identitet, fra Benjamin til Herman?

Dét og mange flere aspekter vendes i en både rørende og dramatisk fortælling om Danmarks største musikfamilie gennem tiderne.

Traditionen holdes i hævd indenfor den udøvende klassiske musiks scenekunst, hvilket vi skal høre et eksempel på gennem højttalerne, i og med en fjerde generation nu allerede er på vej. Med flere andre musikuddrag i vente, bliver dette foredrag således en rig blanding af oplysende snak om dynastiet og et `indhør´ ind i det specielle koppelske tonesprog.”

”Biskop Hans Fuglsang-Damgaards kamp mod antisemitismen”

Onsdag den 29. marts 2023 kl. 16.30 – 18.30:

Foredrag af dr. theol., professor emeritus Martin Schwarz Lausten:

”Biskop Hans Fuglsang-Damgaards kamp mod antisemitismen”

Martin Schwarz Lausten har skrevet en bog om dette emne, udgivet på Kristeligt Dagblads forlag. Han har derudover skrevet en lang række bøger om jødernes historie i Danmark.

Foredraget arrangeres i et samarbejde med Kristeligt Dagblad og foregår i Kristelig Dagblads lokaler i Vimmelskaftet 47, Kbh. K.

Foredraget er gratis for medlemmer af venskabsforeningen. For øvrige koster det kr. 50.

Tilmelding kan ske via email til formanden@vennerafdanskejoeder.dk.

Ønsker man at blive medlem af foreningen, kan man gøre dette via denne hjemmeside og indbetale årskontingentet på kr. 250 for enkeltmedlemmer og 400 kr. for et par.

Onsdag den 3. maj 2023 kl. 19.00 – 21.00

”Antisemitismen – før og nu – med fokus på Danmark”

Foredrag ved chefredaktør Martin Krasnik.

Onsdag den 3. maj 2023 kl. 21.00

Den ordinære generalforsamling i henhold til foreningens vedtægter. Nærmere herom senere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.